Wednesday, 3 April 2013

My website has been upgraded!

Assalamualaikum..

Mayday Mayday!! Attention please!

http://premiumbeautifulsarawak.blogspot.com not exist anymore

....

....

....

...

BECAUSE? 

WE

Please log in to Myzarafini Abdullah 

Thank You Very Much (",)


Regards, Myzarafini Abdullah H/p: 019-8892200

Wednesday, 6 February 2013

Siapa ada masalah SEMBELIT?

Assalamualaikum...

Wah! selepas keluarnya artikel terbaru semalam, banyak yang bertanya pasal Premium Beautiful ni. Maklumlah I use my own testimonial. Bukan artis or orang lain. Alhamdulillah. Kali ni I nak share something yang superb and relevant dengan Premium Beautiful ni. As you know, PB ni pengganti bengkung tradisional yang leceh tu untuk ibu- ibu selepas bersalin. Untuk wanita selepas bersalin ni, salah satu bende yang sedikit menakutkan adalah nak membuang air besar atau pun sukar nak membuang a.k.a sembelit.

Sekarang anda tak perlu risau dan takut lagi. Penyelamat anda ialah "lactolite". Saya pasti yang dah merasai dan melalui perasaan sukar nak buang tu sedikit trauma. Serius! produk ni bukan marketing gimmick. Memang berkesan. You must try it! And bukan untuk orang yang selepas beranak jer. Kalau sesiapa yang dah makan kenyang- kenyang tu yang tak hengat dunia dan sakit perut, amek la produk ni. Guarantee anda akan membuang dengan mudahnya.

Nak menyediakannya sangat mudah. Lactolite ni di'pack' kan dalam satu peket yang kecik. Boleh dibawa di mana- mana jer. Campur kan dengan air. Shake dan minum! Honestly rasa dia kureng sikit.  Sebab lactolite ni adalah minuman campuran yogurt kultur hidup dan inulin. Tapi anda boleh campurkan dengan jus instead of guna air masak. As long as jangan guna air sejuk ok dear? 



Sedikit info tentang Lactolite

Apakah itu Nurich Lacto-Lite?
Lacto-Lite menggabungkan serbuk yogurt dan dengan kultur hidup, insulin dan ramuan-ramuan lain. Inulin adalah prebiotik. Ia membantu menambahkan bifidobakteria dalam usus dan membantu memastikan keadaan usus yang baik.



Ramuan Lacto-Lite
Inulin, serbuk yogurt dengan kultur hidup, serbuk konjak, oligo-fruktosa, maltodekstrin, serbuk vanila dan silikon dioksida dan kondisionaer makanan (agen antipengerakan) yang dibenarkan.



Apakah itu PROBIOTIK dan PREBIOTIK ?
Probiotik: Bakteria baik dalam usus kita dan ia penting bagi menjamin kesihatan usus.
Prebiotik: makanan atau nutrisi yang diperlukan probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik.

Probiotik dan Prebiotik boleh diperolehi dengan mudah dari Nurich Lanto-Lite !

Keunikan Lacto-Lite :
tahan terhadap asid perut dan garam hempedu
keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
kebolehan melekat pada sel usus dengan baik
diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS ("Generally Recognized as Safe")

Bagaimana hendak minum Lacto-Lite?
Campur 1 bungkus Lactolite ke dalam 200ml air, kacau and minum terus. Elakkan penggunaan air panas. Jangan lupa minum 800ml air untuk lihat kesan lebih ketara. Penggunaan Lacto-Lite nie untuk proses detoxification, so, it's really important for us to drink lots and lots of plain water...:)

Boleh ke Lacto-Lite membantu mengurangkan berat badan?
CONFIRM BOLEH!!! Minum dengan konsisten ..

Macam mana Lacto-lite dapat membantu mengurangkan berat badan?
Lacto-lite membantu menyahkan najis2 terlonggok yang menghalang penyerapan nutrien. So, dengan pengambilan Lacto-lite ni kan, akan membantu membersihkan usus kita dan bakteria baik akan bertambah

Ade kesan sampingan tak kalau ambil Lacto-lite?
Good news untuk para isteri yg tgh planning for baby atau pada yg ade masalah hormon. Jangan risau coz Lacto-lite TIDAK MENGANGGU HORMON KITA!!!

Halal ker tak?
YES, produk ni memang HALAL. So, uols jangan risau yer...:)

Lacto-Lite nie sesuai untuk siapa?
Sesuai untuk semua lapisan. Seriously. Especially, yang ada masalah susah sangat nak buang air besar. Maksudnya kalau dapat membuang pun, macam tak lawas, tak puas. Tak best. Lacto-Lite nie memang sangat sesuai untuk breastfeeding mothers, sebab ramuan nyer takkan sesekali mengurangkan susu badan. 

Bagaimana Lacto-Lite dapat membantu anda?
  • Menyingkirkan toksin badan
  • Menggalakkan metabolism
  • Mengurangkan beban badan
  • Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
  • Membantu dalam penghadaman
  • Membantu melegakan sembelit
  • Membantu sintesis vitamin
Jangan takut untuk minum Lacto-Lite nie yer sebab, Lacto-Lite langsung tak mengandungi herba atau kimia yg bersifat Laksatif (julap). So, takkan buat kita sakit perut atau cirit birit.

CDM Kak Ana berjaya mengurangkan berat badan from 98kg hingga 55kg dengan minum Lacto-Lite dan pemakaianPremium Beautiful secara consisten. Tak percaya? 


Harga market RM158. Tetapi dengan saya, saya boleh bagi discount RM140. No worry =) 

Saya dah cuba minuman ni. Suami pun dah cuba. Bila dah berkesan baru berani share ngan orang lain. Jika berminat, hubungi saya. Free transportation cost (",)

Call me : 019-8892200/ 019-8262200

email: myzaarmand@gmail.com

Facebook: Myzarafini Armand Hadeef


Regards, Myzarafini Abdullah H/p: 019-8892200

Tuesday, 5 February 2013

My own testimonial wearing Premium Beautiful in 1year

Assalamualaikum..

Rasanya agak terlewat nak cakap "Selamat tahun baru 2013"..Tetapi takpe, we still in February..So still new year kot? hehe..Btw, syukur dipanjangkan usia dan diberi peluang untuk update blog yg dah berdebu ni...Maafkan saya! 

Kali ni saya nak kongsikan perubahan saya selamat setahun menggunakan 1set Premium Beautiful (PB), 8jam sehari, setiap hari, no diet at all. 

Saya mula menggunakan 1set Premium Beautiful ni selepas 3 bulan bersalin. Niat masa tu satu jer. Nak produce banyak- banyak susu badan tanpa amek any minuman or supplement. Why? ya, saya seorang penakut. Takut if minum produk yang salah, akan effect to my body. Pastu badan jadi semakin gemuk..Wah! hyperbola sungguh hehe. And honestly I never expect untuk kurus dulu. Still enjoy my fat body haha! Tipu la kalau takde rasa nak kurus balik. Baju lama- lama bile nak pakai if gemuk? Tapi memang niat nak banyakkan susu jer. Masa tu tak terfikir nak kurus lagi sebab Encik Hubby dah janji nak belanja bayarkan fee masuk gym after 1 year bersalin.

So satu hari tu terjumpa la satu artikel dalam blog my friends. Pasal produk Premium Beautiful ni. Dan usha- usha, google- google, compare-compare. Maka, bermulalah bertanya bende ni. Banyak soalan yang ditanya. Siap dia kene pergi ke rumah lagi untuk explain. Why? I love my money so much. Atlast February 2012, I join and jadi agent tanpa ada experience lagi. 

Masa tu offer best giler. Offer 2012. Beli 10 set dapat rebate RM4500. Rebate ni boleh beli 2 set PB untuk diri sendiri hihi. And I'm ready to sell the product with my own experience. Serious cakap, 1 month tu jer, dah terjual 5 set. Of course la I open my blog untuk promote kat orang. Ynag jadi customer plak, ada yang dikalangan member. Ada yang tak kenal langsung. So baki 5 set tu slowly jual and by Oct dah settle dah semua. Mungkin nampak lambat but I know my mistakes. I never expose my PB to everybody. Kalau orang tak tahu kita jual apa, takkan tetiba orang datang dan call kan? Logik mesti ada gak. And 1 more, I owest biarkan blog ni tanpa di update. Bukan ape, memang tak reti nak menulis. Kali ni reti la plak. Tu yang keluar artikel ni. Hehe.

1st month pakai PB, my husband dah puji dah. Cakap badan macam kurus sikit. And he soo kagum. Macam tak percaya PB boleh jadikan bini dia macam tu. Daripada size gajah ke size lembu. And now lagila dia happy sebab wife dia dah kembali kepada size asal =)

So for my own experience, Premium Beautiful ni memang best sebab:
  • Membanyakkan susu badan tanpa amek supplement. Armand fully breastfeed (BF) up to 8 month and berhenti masa umur 14 bulan 
  • Boleh cantikkan body. Body nampak terletak dengan baik punya
  • Certain product mungkin boleh kuruskan badan tapi certain part tu nampak kendur sebab lemak- lemak but pakai PB takde langsung
  • Kesan PB ni depends on body seseorang. Ada yang cepat, ada yang lambat. For me, in average la. Sebab I never work on exercise after pregnant. Pastu keep on makan macam orang pregnant. Sekarnag hubby dah buat- buat lupa nak hantar wife dia pergi gym. Sebab dha kurus =p
  • PB ni mungkin bagi sesetengah orang, harganya mahal. But for me its worth! WHY? ok kita buat calculation sikit, for me my size is average and I pay RM2000 for my size (agent price). My body kembali ke bentuk asal in 1 year. So if divide into 12 month, I just spend RM166.67. Berbalik kepada kisah Armand dapat minum fully BF in 8 month. Now I spend atleast RM320/month untuk susu Anmum Langkah 3. Anggaplah I just give him 2 month fully breastfeed and kira balik RM320*6 bulan tu = RM1920. Almost sama dengan harga PB ni kan? But PB ni boleh pakai seumur hidup. Lifetime Warranty u'olls! Pastu tak perlu plak nak beli product lain untuk kuruskan badan. Modal ni untuk anak 1st jer. Dah masuk anak ke 2, 3, 4 nanti tak perlu beli lagi. So totally jimat. (Wah! dah ada angan- angan nak beranak 4 orang)
  • Lastly of course kita nak nampak cantik untuk suami. Don't ever think dat dah kawen, biarlah =)
So now I'm happy wearing Pb and still keep wearing it =) If nak tengok how my day sepanjang pakai PB ni, boleh add my FB: Myzarafini Abdullah. Any question/ khidmat nasihat, I will help you. Just call me or whatsapp me ok? 



Call me : 019-8892200/ 019-8262200

email: myzaarmand@gmail.com

Facebook: Myzarafini Armand Hadeef


Regards, Myzarafini Abdullah H/p: 019-8892200

Thursday, 27 September 2012

Maharani..Herba yang Unik dan Hebat!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..diberi kesempatan untuk berkongsi maklumat kepada pengunjung blog ini. Anda ada masalah kesuburan? Masalah keputihan? Masalah peredaran haid atau senggugut? Kalau ada, ini berita baik untuk anda.

Kenali produk Herba Maharani!


Kenapa Maharani? Apa yang best sangat pasal Maharani? Apa Maharani tu?

----------


-------


-----


---


-

Herbal Maharani Hebat & Unik Kerana : 
  • Menyelesaikan masalah wanita dan remaja (keputihan, peredaran haid & senggugut)
  • Menguatkan dan mengecutkan (otot-otot rahim, sistem peranakan dan amalan selepas bersalin) 
  • Melegakan masalah (sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dalam badan,  lenguh-lenguh kebas dan urat saraf.
  • Melambatkan masalah monopous (Pengaktifan hormon estroen, progestron dan androgen wanita)
  • Sistem organ dalam tubuh akan berfungsi dengan baik (Anti penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan) 
  • Menegang dan memberi keanjalan pada kulit (payu dara, ovari, kawasan perut selepas bersalin & pinggul)
  • Meningkatkan kadar metabolisma (sel darah, minda, tekanan darah, menghilangkan kelesuan & kebahagiaan kepada pasangan)

Sejujurnya, saya tidak mengambil herbal ini. Opss! Jangan salah faham. Produk ini memang superb. Tetapi kerana saya masih menyusukan anak, maka ianya tidak begitu diperkenankan. Malah, kalau anda dah mula disahkan mengandung, saya juga tidak akan menyarakan anda meneruskan produk ini. Saya akan makan produk ini sebaik sahaja anak saya berhenti menyusu =)

Alhamdulillah, ramai dah pelanggan yang mengalami masalah kesuburan dan mengambil suplemen ini + menggunakan set Premium Beautiful (of course!) dikurniakan zuriat. Ya, rezeki tu datangnya daripada Allah. Tetapi kita harus juga mencuba untuk mencari jalan penyelesaiannya. 


Call me : 019-8892200

email: myzaarmand@gmail.com

Facebook: Myzarafini Armand Hadeef



Regards, Myzarafini Abdullah H/p: 019-8892200

Premium Beautiful ada Tourmaline!

Assalamualaikum..

Lama rasanya saya tak mencoret di blog Premium Beautiful ni. Alhamdulillah rezeki perniagaan tetap berterusan walaupun blog ni jarang di 'update'.. Yelah, produk bagus. Tak perlu nak expose sangat. Cuma di Sarawak ni, Premium Beautiful belum cukup dikenali dan delae rpun belum banyak. Takpe, kalau anda tak kenal Premium Beautiful, baca saja blog ni dan dapatkan info sepenuhnya =) atau tanya direct kepada saya.

Apabila bercakap pasal Premium Beautiful (PB)...Soalan pertama yang akan ditanya ialah:


"Berapa harga?"

Mungkin bagi sesetengah kita akan cakap "Mahalnya!" Tapi kalau kita kira betul- betul berbanding produk minuman atau makanan, PB adalah produk yang sangat murah. Kenapa? Sebab PB ni kita boleh pakai selama- lamanya. Tak perlu nak bayar apa- apa untuk repair sebab ianya LIFETIME WARRANTY! Ada tak produk lain yang buat offer baik camni? 

And for your information, produk ni mendapat pengiktirafan Superbrand product.


Kenapa SUPERBRAND?? Kerana sumber FIR dia. Setiap benang set PB ni disulam dengan sejenis batu kristal dinamakan TOURMALINE.


Sedikit info tentang Tourmaline:


  • Ion negatif boleh mengurangkan tekanan, mengaktifkan sel-sel, melancarkan peredaran darah dan merencatkan pengoksidaan (penuaan).

  • Sinar inframerah jauh daripada Tourmaline boleh menembusi semua bahagian tubuh, memanaskan sel-sel, melancarkan peredaran darah dan merangsang metabolisma.
  • Tourmaline mengandungi beberapa zat galian semulajadi yang kebanyakannya memang serupa dengan yang diperlukan tubuh.
  • Gelombang elektromegnatik Tourmaline mampu mengecilkan molekul air dan menyebabkan air terasa manis.

Khasiat Tourmaline:

* Detoxification 
* Helps aid fat loss
 
* Reduces water retention
 
* Improves blood circulation
 
* Expels unnecessary waste
 
* Helps cleanse the liver and kidneys
 
* Helps heal skin disorders
 
* Reduction in emotional maladies such as anxiety and depression
 
* Relief from acute and chronic illnesses
 
* Aids in elimination of heavy metals, poisons, and carcinogenic material from our bodies
 
* Reduces lactic acids and free fatty acids


More facts about Tourmaline:

"The far infrared rays that Tourmaline emits create the same resonance in the body as is normally found in water. This has a very soothing effect on the nerves. Three-quarters of the human body is composed of water, this form of resonance absorption creates increased vitality in living tissues, enhancing energy levels and increases metabolism."

"This gem has been reported to actually have the power to boost sexual energy in men, as it increases the blood flow and circulation in the body. The gemstone is also reported as helping to ease emotions, increasing vitality and vigor in both men and women." 



Sebab tu, kalau first time user, dia akan mengalami rasa loya- loya atau kerap buang angin atau kerap kencing akibat pembuangan toksid dalam badan. Apabila toksik disingkirkan, pengaliran darah pun menjadi sempurna, pastinya kita memperoleh kesihatan yang baik. PB akan pastikan badan kita menjadi sihat dan seimbang. 

Tak perlu ambil contoh orang lain. Tengok badan saya sendiri. Saya ni banyak air ketika mengandung. Sekarang berat badan dah kurang almost 20kg. Part daging tu memang takes time sikit la. But u will feel happy bila tengok perubahan ni. 

Apabila kita menggunakan set ini, tubuh akan memperoleh khasiat daripada batu kristal ini. Bayangkan tubuh badan kita disaluti kristal..Auw!! hebatnya =)

Call me : 019-8892200
email: myzaarmand@gmail.com
Facebook: Myzarafini Armand Hadeef



Regards, Myzarafini Abdullah H/p: 019-8892200

Monday, 13 August 2012

Testimonial customer daripada Sibu (27 Julai 2012)



Assalamualaikum..
Again, testimonial daripada my customer..No edit! She send to me on 27-July 2012


Maksud dia:

Utk pengetahuan myza, saya dah dapat pakai baju kebaya. ada shape. Mungkin kesan kepada saya agak lambat tetapi at least dalam kurang daripada 6 bulan dah nampak ada shape.. Lagipun saya tak jaga makan, sebab tu lambat sikit. Tetapi yang penting, ada shape =))

Bestkan? Saya percaya, jika berniaga secara jujur pasti pelanggan gembira dan memberi feedback yang menggembirakan =) Yang penting? Badan sihat =)


Call me : 019-8892200
email: myzaarmand@gmail.com
Facebook: Myzarafini Armand Hadeef


Regards, Myzarafini Abdullah H/p: 019-8892200

Testimonial customer daripada Samarahan (10 Julai 2012)


Assalamualaikum..

Another testimonial from my customer =)



Pengguna ni telah melahirkan anak secara c-sar =)


Call me : 019-8892200

email: myzaarmand@gmail.com

Facebook: Myzarafini Armand Hadeef


Regards, Myzarafini Abdullah H/p: 019-8892200
There was an error in this gadget